Fotograf, Skribent och Föreläsare.


Mia har lång erfarenhet inom media. Numer arbetar hon blandannat som frilans, som skribent och fotograf. Hon föreläser och har också kontinuerliga utställningar som fotokonstnär. Hon har gett ut flera böcker utifrån egna projekt och också i samarbeta med andra författare. I flera år var hon ordförande för Pressfotograferna i Sverige och hon har också varit ledamot för Svenska journalistförbundets etiska nämnd. 2018 och 2019 var hon en av jurymedlemmarna i den prestigefyllda tävlingen "Årets Bild"


 
 
 

FÖRELÄSNINGAR


Mia är en populär föreläsare och har flera ämnen att dela med sig av. Utifrån sin yrkeserfarenhet och från de resor hon gjort har hon ett gediget material av kunskap och bilder.


Föreläsningar

BIOGRAFI


Mia Karlsvärd föddes 1964 i Motala. Redan som 13-åring visste hon vad hon ville bli när hon blev stor. Journalistiken var hennes tidiga yrkesval. I 20-års åldern blev hon den första kvinnliga pressfotografen på Östgöta Correspondenten. Hon har också vidareutbildat sig till lärare och har arbetar på flera skolor som lärare i fotografi, mediekunskap och textgranskning. Hon var tidigt ute med att vidareutveckla sina journalistiska kunskaper och har därför mångårig erfarenhet att självständigt arbeta som skribent/fotograf. Hon har under hela sin yrkesbana haft parallella foto/konst-projekt. Som i sin tur också gjort att hon flitigt anlitats som föreläsare.


 

Mia Karlsvärd

mia@miakarlsvard.com
070 828 42 27
 

Kontakta mig