Vill du boka Mia som föreläsare?

Mia är en populär föreläsare och har flera ämnen att dela med sig av. Utifrån sin yrkeserfarenhet och från de resor hon gjort har hon ett gediget material av kunskap och bilder.

 

Tips och trix med Fokus fotograferar

Var får man fotografera och vad är okey att dela? Fokus älskar att fotografera! Hela tiden, både med kameran och mobilen. Utifrån sin bok ”Fokus fotograferar” delar Mia med sig av sina - och så klart Fokus fototips och fototrix.
Bokningsförfrågan
 
 

Fotografera, skriv och dela med respekt

Alla kan publicera. Men har alla kunskapen om vad som är ok när man fotograferar och vad som är lämpligt att publicera? Mia ger er kunskapen vad man ska tänka på när man tar bilder och delar dem på sociala medier. När det är ok att fotografera och när är det inte ok att ta bilder. När man ska lägga ut, vad man ska lägga ut, att vara källkritisk och lite etiska regler för publicering på sociala medier. Vi varvar teori med praktiska övningar. Ni får också lära er hur ni med enkla medel kan utveckla ert fotograferande. Vi går igenom flera roliga fotograferingstips med mobilen eller med kamera.
Bokningsförfrågan
 

 

Etik och fotografi för blivande journalister

Det var den första riktiga försommardagen, fåglarna kvittrade, träden var ljust gröna intill sjön i Malexander. Fredagen den 28 maj 1999 var Mia Karlsvärd en av de första journalisterna på platsen där polismännen Olle Borén och Robert Karlström sköts till döds. Mia berättar om händelseförloppet och den bevakningen som följde efter morden i Malexander. Etiska dilemman och publicistiska beslut.
Bokningsförfrågan
 

 

Tips och trix med mobilen

”Det är du som skapar bilden, inte mobilen” Det är ett gott råd som Mia ofta ger på sina fotokurser. Mia delar med sig från sin långa kunskap som fotograf. Hur du med enkla medel kan utveckla ditt fotograferande med mobilen. Vi blandar teori med praktiska fotograferingsövningar. Porträtt, vyer, närbilder och utifrån egna specifika önskemål. Ni får också lära er bildbehandling i någon av de appar som finns för mobiltelefoner.
Bokningsförfrågan
 

 

Bli bättre på att fotografera med din systemkamera

Du som nyligen skaffat dig en digital systemkamera och vill lära dig mer om ISO, bländare och slutartid. Med sin långa erfarenhet som fotograf och som lärare delar Mia med sig av sin kunskap. Vi varvar fototeori med praktiska övningar. Porträtt, vyer, närbilder och utifrån egna specifika önskemål.
Bokningsförfrågan
 

 

Filma med mobilen

”Inom 45 minuter har ni lärt er att sätta ihop en egen film”. Det löftet ger Mia. På ett underhållande sätt lär Mia er hur ni enkelt med er egen mobil och med hjälp av en app kan skapa en egen liten film. Flera företag har i samband med utbildningsdagar särskilt anlitat Mia med detta tema som föreläsning ”Det blir ett bra mix, till de kanske andra lite tyngre ämnena”.
Bokningsförfrågan
 

 

Från spättans synvinkel

Att sitta bakpå och känna närheten av någon man gillar, att känna dofterna från asfalten eller nyskördat hö. Att vara långt borta från mobilen, datorn, TV:n och bara njuta en stund. I allt från 30 till 120 knyck med en slutartid på 1/15 sek till en 1/1000 sek har Mia fångat ögonblicken från bönpallen. Mia visar sina bilder tagna från bönpallen och berättar om sina resor. Sverige, USA, väst och östkust, Daytona bikeweek, Himalaya, Indien. Välj om ni vill höra om alla resor eller från ett av resmålen.
Bokningsförfrågan
 
 

Häng med på foto- & yogaresa

I maj, när sommarens sol och värme nått Grekland, åker vi tillsammans till Thassos i Grekland. Den vackra ön som är den perfekta platsen för en foto och yogaresa, ön som med sina vackra omgivningar skapar inspirations till att ta bilder och som ger det där härliga lugnet för yoga.
Boka resa